Team
Naast zijn baan bij Witteveen en Bos, heeft Ronnie zich altijd intensief bezig gehouden met het trainen van honden en het begeleiden van hondeneigenaren. Hij was ruim 15 jaar (speur)instructeur en geleider bij een Duitse- en Mechelse herdervereniging.
In de loop der jaren kreeg Ronnie meer en meer naam als zeer succesvol hondentrainer en werd diverse keren uitgenodigd om seminars en lezingen te geven in binnen- en buitenland op het gebied van hondentraining. In deze periode was hij eigenaar van- en trainer bij sport and protectiondogs.
Vanaf 2013 is Ronnie de trotse oprichter en eigenaar van Ronnie Cellarius, specialist in hondengedrag. Hij ontwikkelde Hondenkennis en -training volgens NORM en was initiatiefnemer van de motie HOND, een project dat voor meer begrip en veiligheid moet zorgen.
Ronnie heeft ondertussen veel krediet opgebouwd. Dierklinieken, dierenasiels, gemeente en de Dierenbescherming  maken regelmatig gebruik van zijn expertise. Vanaf september 2019 is Ronnie Cellarius, specialist in hondengedrag een erkend leerbedrijf geworden.
Ronnie is meerdere malen door de media benaderd. In 2014 zelfs landelijke bekendheid (Telegraaf)!
Naast actief bezig te zijn met honden en hun eigenaren verdiept Ronnie zich graag in het gedrag en training van andere dieren.
Knowledge speaks, but wisdom listens